Tomat- och saffranssoppa med räkor

Idag passar det bra med en varm soppa och jag lagar tomat- och saffranssoppa med räkor och goda rotfrukter.


Ingredienser, 4 pers:
1 gul lök
1 bit fänkål
1 morot
1 palsternacka
1 gulbeta
Smör
1 pkt saffran
1,5 msk tomatpuré
Cayennepeppar
Ca 1 dl  räk- och kräftost
1,5 dl passerade tomater
1 liter fiskbuljong
1/2 citron
Salt
Svartpeppar
Räkor
Sockerärtor
Dill från fänkålen

Gör så här:
Hacka lök och skär övriga grönsaker i mindre träningar.
Spara lite dill från fänkålen.
Fräs i smör.
Pudra över saffran och valfri mängd cayennepeppar.
Tillsätt tomatpuré, ost, tomater och fiskbuljong.
Låt soppan puttra på tills grönsakerna är lagom krispiga.
Pressa ner citronsaft och smaka av med cayennepeppar, salt och svartpeppar om det behövs.
Lägg en näve räkor i varje skål, några sockerärtor och häll över soppa.
Strö över lite dill från fänkålen.

Kommentarer