Äppelsill
Den här sillen gör jag alltid till jul och midsommar och den är god vill jag lova. Gör den gärna 1 eller 2 dagar innan den ska ätas för då är den godast.
Ingredienser:
1 fp 5-minuterssill
2 st äpplen
1 bit purjolök, ca 10 cm
½ dl kapris
1 dl persilja
2 dl gräddfil
2,5 msk majonnäs
1 tsk curry
Några droppar citronsaft
1 nypa socker
Vitpeppar
Ev. salt
Gör så här:
- Häll av spadet som sillen ligger i och skär sillen i bitar.
- Skala och tärna äpplena och strimla purjolöken.
- Grovhacka kaprisen och hacka persiljan och blanda ihop detta med sill, äpple och purjolök.
- I en annan bunke, blanda ihop gräddfil och majonnäs och smaksätt med curry, socker, citronsaft och vitpeppar, vänd ner sillen och blanda runt.
- Ställ kallt några timmar och om det behövs, tillsätt mer curry, vitpeppar och ev. salt.
Kommentarer
Skicka en kommentar