Äppelsill

Den här sillen gör jag alltid till jul och midsommar och den är god vill jag lova. Gör den gärna 1 eller 2 dagar innan den ska ätas för då är den godast.


Ingredienser:
1 fp 5-minuterssill
2 st äpplen
1 bit purjolök, ca 10 cm
½ dl kapris
1 dl persilja
2 dl gräddfil
2,5 msk majonnäs
1 tsk curry 
Några droppar citronsaft
1 nypa socker 
Vitpeppar
Ev. salt

Gör så här:
  1. Häll av spadet som sillen ligger i och skär sillen i bitar. 
  2. Skala och tärna äpplena och strimla purjolöken.
  3. Grovhacka kaprisen och hacka persiljan och blanda ihop detta med sill, äpple och purjolök.
  4. I en annan bunke, blanda ihop gräddfil och majonnäs och smaksätt med curry, socker, citronsaft och vitpeppar, vänd ner sillen och blanda runt. 
  5. Ställ kallt några timmar och om det behövs, tillsätt mer curry, vitpeppar och ev. salt.


Kommentarer