Pannacotta med clementin

En lite julig pannacotta med krispig mandelkaramell.


Ingredienser:
1,5 st gelatinblad
Skal från två clementiner
0,5 dl saft från clementin
2 dl grädde
0,5 dl socker
1/4 tsk vaniljsocker
Garnering:
1 clementin
Kanel
Karamellmandel:
1 msk smör
2 msk socker
12 sötmandlar

Gör så här:
Lägg gelatinblad i vatten i 5 minuter.
Riv clementiner och pressa saft.
Koka upp grädde och socker.
Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg ner i grädden och låt det smälta under omrörning.
Tillsätt skal, saft och vanilj.
Häll upp i fyra portionsglas och ställ kallt att stelna några timmar.
Gör karamellen:
Grovhacka mandel.
Smält smör och socker och koka någon minut, under omgörning, tills det blir brunt.
Lägg ner mandeln, rör runt, lägg sedan ut blandningen på ett bakplåtspapper och låt det stelna.
Hacka sedan karamellen grovt.
Skala en clementin med kniv så att det vita försvinner och filea tunna skivor.
Lägg clementinskivor på pannacottan, tillsammans med mandelkaramellen och strö över lite kanel.

Kommentarer