Pastagratäng

Det här receptet räcker gott och väl till fyra personer och det som blir över går jättebra att frysa in till smarriga matlådor.


Ingredienser:
300 g pasta
250 g kassler
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 msk balsamvinäger
2 tärningar grönsaksbuljong
2 tsk torkad oregano
1 msk fryst eller färsk basilika
1 msk fryst eller färsk persilja
1 burk krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
Svartpeppar
2 dl fraiche
2 dl riven ost

Gör så här:
  1. Koka pasta så att den har lite tuggmotstånd.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Strimla kassler, fräs i olja med finhackad lök,  riven vitlök och champinjoner.
  4. Tillsätt balsamvinäger, buljongtärningar, örter, tomater och matlagningsgrädde. 
  5. Låt såsen puttra på en stund och smaka sedan av med salt och peppar.
  6. Vispa ihop creme fraiche och hälften av osten, värm på och låt osten smälta. 
  7. Häll lite kasslersås i botten på en smord ugnsform och lägg på pastan. Häll resten av kasslersåsen över pastan.
  8. Bred creme fraiche över gratängen och avsluta med riven ost.
  9. In i ugnen i ca 20 minuter, tills gratängen fått fin färg.

Kommentarer