Pastagratäng
Det här receptet räcker gott och väl till fyra personer och det som blir över går jättebra att frysa in till smarriga matlådor.
Ingredienser:
300 g pasta
250 g kassler
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 msk balsamvinäger
2 tärningar grönsaksbuljong
2 tsk torkad oregano
1 msk fryst eller färsk basilika
1 msk fryst eller färsk persilja
1 burk krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
Svartpeppar
2 dl fraiche
2 dl riven ost
Gör så här:
Ingredienser:
300 g pasta
250 g kassler
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 msk balsamvinäger
2 tärningar grönsaksbuljong
2 tsk torkad oregano
1 msk fryst eller färsk basilika
1 msk fryst eller färsk persilja
1 burk krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
Svartpeppar
2 dl fraiche
2 dl riven ost
Gör så här:
- Koka pasta så att den har lite tuggmotstånd.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla kassler, fräs i olja med finhackad lök, riven vitlök och champinjoner.
- Tillsätt balsamvinäger, buljongtärningar, örter, tomater och matlagningsgrädde.
- Låt såsen puttra på en stund och smaka sedan av med salt och peppar.
- Vispa ihop creme fraiche och hälften av osten, värm på och låt osten smälta.
- Häll lite kasslersås i botten på en smord ugnsform och lägg på pastan. Häll resten av kasslersåsen över pastan.
- Bred creme fraiche över gratängen och avsluta med riven ost.
- In i ugnen i ca 20 minuter, tills gratängen fått fin färg.
Kommentarer
Skicka en kommentar