Svartrötter med pancetta och friterad persilja

Tips på en trevlig förrätt med svartrötter, kokta i citron, pancetta, rostade hasselnötter och friterad persilja. Serveras med ett litet citronsmör. Tyvärr gjorde jag inget recept av rätten när jag tillagade den men nedan finns beskrivet hur jag gjorde och vilka ingredienser.


Ingredienser:
Persilja, till fritering och smör
Rapsolja, till fritering
Smör, en klick per person
Citron
Flingsalt
Svartrötter, ca 1 rot per person
Hasselnötter
Pancetta

Gör så här:
Fritera persilja och lägg på hushållspapper. Bryn smör under omrörning i en stekpanna tills det är gyllenbrunt, låt svalna.
Vispa sedan upp smöret och tillsätt flingsalt, citronskal och fint hackad persilja och ställ kallt.
Rosta hasselnötter och stek tärningar av pancetta.
Skala och skölj svartrötter och skär i ca 10 cm långa bitar och lägg i kastrull.
Pressa över citronsaft från en citron, lägg i citronhalvorna och täck sedan rötterna med vatten.
Tillsätt en nypa salt och koka sedan rötterna mjuka.
Lägg salladsblad och nykokta svartrötter på tallrikar.
Strö över pancetta, rostade hasselnötter och lägg en klick av smöret på de varma rötterna. Avsluta med friterad persilja och servera direkt.

Kommentarer