Brysselkål med grekisk touch

Vi gillar Grekland i vår familj och vissa lite mer än dom andra och vi gillar också brysselkål och det går också att kombinera.
Så varsågoda, rostad brysselkål med bl.a fetaost, honung, valnötter och mynta.


Ingredienser:
1 nät brysselkål, 500 g
Olivolja
Flingsalt
1 del honung
1 del citron
3 delar olivolja
1 tsk torkad oregano 
1 näve valnötter
100 g fetaost
1 dl granatäpplekärnor
Mynta
Persilja

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Rosta valnötter och ställ åt sidan.
Ansa brysselkålen, dela på mitten och lägg i form.
Ringla över olivolja och strö över flingsalt.
Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
Vispa ihop honung, citron, olivolja och oregano till en vinegrätt och blanda med kålen.
Bryt fetaosten i mindre bitar och blanda med kålen.
Strö över granatäpplekärnor, valnötter och hackad mynta och persilja.

Kommentarer