Pepparkakscheesecake

Här kommer ett recept på en cheesecake med smak av pepparkaka. Kakan kan, med fördel, göras dagen innan den ska ätas.


Kakbotten:
25 st pepparkakor
75 gram smör

Fyllning:
400 gram Philadelphiaost
1,25 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen kryddnejlika
2 st ägg

Glasyr:
100 gram Philadelphiaost
1 dl florsocker

Dekoration:
Några pepparkakor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Kör pepparkakor och smör i en matberedare.
  3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och ställ in i kylen medan fyllningen görs.
  4. Rör ihop Philadelphiaost och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör ihop till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  5. Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
  6. Låt kakan kallna helt och lossa den ur formen med en kniv.
  7. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred ut över kakan. Dekorera med pepparkakor.

Kommentarer