Pepparkakscheesecake
Här kommer ett recept på en cheesecake med smak av pepparkaka. Kakan kan, med fördel, göras dagen innan den ska ätas.
Kakbotten:
25 st pepparkakor
75 gram smör
Fyllning:
400 gram Philadelphiaost
1,25 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen kryddnejlika
2 st ägg
Glasyr:
100 gram Philadelphiaost
1 dl florsocker
Dekoration:
Några pepparkakor
Gör så här:
Kakbotten:
25 st pepparkakor
75 gram smör
Fyllning:
400 gram Philadelphiaost
1,25 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen kryddnejlika
2 st ägg
Glasyr:
100 gram Philadelphiaost
1 dl florsocker
Dekoration:
Några pepparkakor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Kör pepparkakor och smör i en matberedare.
- Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och ställ in i kylen medan fyllningen görs.
- Rör ihop Philadelphiaost och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör ihop till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
- Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
- Låt kakan kallna helt och lossa den ur formen med en kniv.
- Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred ut över kakan. Dekorera med pepparkakor.
Kommentarer
Skicka en kommentar