Pasta Puttanesca
En nästan vegetarisk pasta förutom sardellerna. Det här receptet är lagom till två personer.
Ingredienser:
Olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
1 msk kapris
1 tsk sardellcreme eller 3 sardeller
1 burk körsbärstomater
1/2 dl vitt vin
1/2 dl vatten
1 nypa socker
10 st svarta oliver
Salt
Svartpeppar
Basilika
Parmesan
Gör så här:
Olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
1 msk kapris
1 tsk sardellcreme eller 3 sardeller
1 burk körsbärstomater
1/2 dl vitt vin
1/2 dl vatten
1 nypa socker
10 st svarta oliver
Salt
Svartpeppar
Basilika
Parmesan
Gör så här:
- Koka pasta till 2 personer
- Rinn av burken med körsbärstomater.
- Finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp olivolja i en panna och i med lök, vitlök, grovt hackad kapris, sardeller och tomater. Rör runt och fräs på en liten stund.
- Häll i vin, vatten och socker och låt såsen puttra en stund, tills vin och vatten kokat in.
- Blanda ner den nykokta pastan, skivade oliver, hackad basilika och riv över parmesan. Servera bums.
Kommentarer
Skicka en kommentar