Sirapslimpa

Barnsligt gott när den är nybakad. Det här receptet räcker till en limpa men dubbla  gärna receptet och få två limpor på en gång.


Ingredienser:
25 g margarin
2,5 dl filmjölk
25 g jäst
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
3 dl vetemjöl special
ca 4 dl rågsikt

Gör så här:

  1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingervarmt, max 37 grader
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll i degvätska, sirap och salt.
  3. Tillsätt mjölsorterna, lite i taget tills du får en fin deg.
  4. Jäs under bakduk i 30 minuter.
  5. Baka ut degen till en limpa och lägg i smord brödform och jäs i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 175 grader och grädda bröd i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. 

Kommentarer