Sirapslimpa
Barnsligt gott när den är nybakad. Det här receptet räcker till en limpa men dubbla gärna receptet och få två limpor på en gång.
Ingredienser:
25 g margarinIngredienser:
2,5 dl filmjölk
25 g jäst
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
3 dl vetemjöl special
ca 4 dl rågsikt
Gör så här:
- Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingervarmt, max 37 grader
- Smula ner jästen i en bunke och häll i degvätska, sirap och salt.
- Tillsätt mjölsorterna, lite i taget tills du får en fin deg.
- Jäs under bakduk i 30 minuter.
- Baka ut degen till en limpa och lägg i smord brödform och jäs i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader och grädda bröd i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar