Ris a` la Malta

För mig är Ris a` la Malta lika med farmor Astrid. Hon gjorde Ris a` la Malta som juldessert när jag var barn och hon serverade med mandarinklyftor.
Min Ris a` la Malta serverar jag med nykokt saftsoppa och skalade apelsinklyftor och hackade pistagenötter.



Ingredienser:
5 dl kall risgrynsgröt
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk florsocker
Saftsoppa:
3 dl koncentrerad saft
6 dl vatten
3 msk potatismjöl + 1 dl vatten

Gör så här:
  1. Vispa grädde ganska hårt och blanda med gröt och vaniljsocker. Tillsätt ev. florsocker om du vill ha ris ala maltan sötare. Ställ kallt till servering.
  2. Saftsoppa: 
  3. Häll saft och vatten i en kastrull och koka upp, sänk värmen. 
  4. Rör ihop potatismjöl och vatten och rör ner i den varma saften samtidigt som du vispar för att undvika klumpar.  
  5. Koka upp under omrörning och så fort saften börja bubbla är den klar. 





Kommentarer