Tekakor

Inte det nyttigaste men ack så goda när de är nybakta och fortfarande lite ljumna. Det här receptet blir 16 st tekakor.


Ingredienser:
50 gram smör eller margarin
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
1 msk socker
Ca 13 dl vetemjöl special

Gör så här:
Smält smör, häll på mjölk och värm till 37 grader.
Rör ut jästen i mjölkblandningen.
Blanda ihop mjöl, socker och salt och rör ner i vätskan, lite i taget.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs i 30 minuter under bakduk.
Ta upp degen på bakbord, kavla ut och ta ut kakor.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och nagga varje kaka.
Jäs under bakduk i ytterligare 60 minuter.
Värm ugnen till 225 grader.
Grädda kakorna i ugn i 8-10 minuter.
Låt tekakorna svalna under bakduk.

Kommentarer