Saffranslax med brysselkål
Lättlagad och god laxpanna med smak av saffran.
Ingredienser:
4 st laxfilé
1 rödlök
1 tsk fänkålsfrön
1 msk tomatpuré
0.5 kuvert saffran
1 dl fiskbuljong
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar
300 g brysselkål
Färsk dill
Gör så här:
Ingredienser:
4 st laxfilé
1 rödlök
1 tsk fänkålsfrön
1 msk tomatpuré
0.5 kuvert saffran
1 dl fiskbuljong
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar
300 g brysselkål
Färsk dill
Gör så här:
- Finhacka lök och fräs i olja eller smör. Strö över fänkål och fräs ytterligare en stund.
- Tillsätt tomatpuré, saffran, fiskbuljong, creme fraiche och matlagningsgrädde.
- Koka ihop såsen en liten stund och smaka sedan av med salt och peppar.
- Lägg i brysselkål och puttra i ca 5 minuter.
- Lägg i lax och puttra på i 5-7 minuter, tills laxen är klar. Klipp över dill.
Kommentarer
Skicka en kommentar