Saffranslax med brysselkål

Lättlagad och god laxpanna med smak av saffran. 


Ingredienser:
4 st laxfilé
1 rödlök
1 tsk fänkålsfrön
1 msk tomatpuré
0.5 kuvert saffran
1 dl fiskbuljong
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar
300 g brysselkål
Färsk dill

Gör så här:

  1. Finhacka lök och fräs i olja eller smör. Strö över fänkål och fräs ytterligare en stund.
  2. Tillsätt tomatpuré, saffran, fiskbuljong, creme fraiche och matlagningsgrädde. 
  3. Koka ihop såsen en liten stund och smaka sedan av med salt och peppar.
  4. Lägg i brysselkål och puttra i ca 5 minuter. 
  5. Lägg i lax och puttra på i 5-7 minuter, tills laxen är klar. Klipp över dill.

Kommentarer