Pepparkakskladdkaka
Pepparkakskladdkaka...som att äta pepparkaksdeg, sa sonen. Servera med lingongrädde eller glass och några lingon.
Ingredienser:
150 gram smör
3 st ägg
3 dl farinsocker
3,5 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk kryddnejlika
1 tsk kardemumma
Gör så här:
Ingredienser:
150 gram smör
3 st ägg
3 dl farinsocker
3,5 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk kryddnejlika
1 tsk kardemumma
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 g.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Sikta ner alla torra ingredienser i äggsmeten och tillsätt även smöret. Blanda väl och häll smeten i smord form med löstagbar kant.
- In i nedre delen av ugnen i 12 minuter.
- Kakan ska vara kladdig precis som vanlig kladdkaka.
- Gör gärna kakan dagen innan den ska serveras och förvara i kyl.
Kommentarer
Skicka en kommentar