Fläskfilégryta

Det finns många olika recept på fläskfilégryta men så här lagar jag min ibland. Oftast när jag använder creme fraiche och matlagningsgrädde använder jag smala alternativ men välj själv fetthalt.


Ingredienser:
600 g fläskfilé
1,5 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
10 champinjoner
1 ölkorv
2 msk tomatpuré
1,5 msk kalvfond
1-2 tsk sambal oelek
2 dl creme fraiche
2,5 matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Persilja

Gör så här:
  1. Stek fläskfilén i lite smör så att det får fin färg och lägg åt sidan. Häll vatten i stekpannan och vispa runt så att du får med allt efter köttet. Sila av och spara skyn. 
  2. Stek lök, vitlök, purjolök och champinjoner och låt det fräsa en stund och lägg sedan i kött och ölkorv. 
  3. Häll i tomatpuré, sky, kalvfond och sambal oelek och puttra på en stund. 
  4. Häll därefter i matlagningsgrädde och creme fraiche och koka i ytterligare några minuter. Red eventuellt av såsen med maizena. 
  5. Smaka av med salt, peppar och kanske mer sambal oelek. Strö över persilja. 

Kommentarer