Pasta funghi

Pasta med champinjoner låter ju inte som något speciellt men den här med vin, grädde, kastanjchampinjoner och vällagrad parmesan är god. Det är som mat ska vara tycker jag, bra råvaror, inte alltför många ingredienser, rena smaker....matkärlek helt enkelt.
Den här är till dig Isabelle


Ingredienser:
Tagliatelle, helst färsk
Smör, riktigt
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
3 hg kastanjechampinjoner
Fryst eller färsk basilika
1 dl vitt vin
1-1,5 msk kantarellfond
2,5 dl matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Persilja
Parmesan

Gör så här:
  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök och stek i smör. 
  2. Skiva svamp och stek tillsammans med löken. Strö över basilika. 
  3. Häll på vin och puttra på en stund. 
  4. Tillsätt fond och grädde och puttra på ytterligare en stund. 
  5. Smaka av med salt och peppar och späd med pastavatten om såsen är för tjock.
  6. Vänd ner nykokt pasta i såsen tillsammans med hackad persilja.  
  7. Servera med parmesan.


Kommentarer