Morotskaka
God morotskaka med kanel, kardemumma och ingefära och som toppas med fluffig frosting.
Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 st rivna morötter
Frosting:
50 g rumsvarmt smör
4,5 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1 näve valnötter
Gör så här:
Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 st rivna morötter
Frosting:
50 g rumsvarmt smör
4,5 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1 näve valnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker. Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten och blanda.
- Tillsätt olja och morötter och blanda väl. Vispa inte.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
- Grädda längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara torr.
- Ta ut kakan och låt svalna.
- Vispa ihop smör, färskost och florsocker till en jämn smet och bred ut över kakan.
- Hacka eller mixa valnötter och strö över kakan.
Kommentarer
Skicka en kommentar