Morotskaka

God morotskaka med kanel, kardemumma och ingefära och som toppas med fluffig frosting.


Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 nypa salt
1 1/2 dl rapsolja
4 st rivna morötter
Frosting:
50 g rumsvarmt smör
4,5 dl florsocker
100 g philadelphiaost
1 näve valnötter

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker. Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten och blanda. 
  3. Tillsätt olja och morötter och blanda väl. Vispa inte.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
  5. Grädda längst ner i ugnen i ca 50 minuter. Känn med sticka, kakan ska vara torr.
  6. Ta ut kakan och låt svalna.
  7. Vispa ihop smör, färskost och florsocker till en jämn smet och bred ut över kakan.
  8. Hacka eller mixa valnötter och strö över kakan.

Kommentarer