Apelsin- och dumlepannacotta
Här kommer ett recept på en pannacotta fullmatad med dumlekola. Passar nog både till barn och vuxna.
Ingredienser:
1 påse dumlekola, 220 g
4 dl vispgrädde
2 1/2 st gelatinblad
Rivet apelsinskal, efter tycke och smak
Gör så här:
Ingredienser:
1 påse dumlekola, 220 g
4 dl vispgrädde
2 1/2 st gelatinblad
Rivet apelsinskal, efter tycke och smak
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Klipp varje dumlekola i 3 bitar. Spara 4 kolor till garnering.
- Koka upp grädden och stäng av plattan. Lägg i dumlekolorna och rör runt tills dumlen smällt.
- Krama ur gelatinet och smällt på svag värme. Vispa sedan ner gelatinet i gräddkolan, tillsätt apelsinskal och rör runt.
- Häll upp i 6 portionsglas och ställ kallt i några timmar.
- När det är dags att servera, toppa med skivad dumlekola och strö över lite rivet apelsinskal.
Kommentarer
Skicka en kommentar