Apelsin- och dumlepannacotta

Här kommer ett recept på en pannacotta fullmatad med dumlekola. Passar nog både till barn och vuxna. 



Ingredienser:
1 påse dumlekola, 220 g
4 dl vispgrädde
2 1/2 st gelatinblad
Rivet apelsinskal, efter tycke och smak

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Klipp varje dumlekola i 3 bitar. Spara 4 kolor till garnering.
  3. Koka upp grädden och stäng av plattan. Lägg i dumlekolorna och rör runt tills dumlen smällt.
  4. Krama ur gelatinet och smällt på svag värme. Vispa sedan ner gelatinet i gräddkolan, tillsätt apelsinskal och rör runt. 
  5. Häll upp i 6 portionsglas och ställ kallt i några timmar.
  6. När det är dags att servera, toppa med skivad dumlekola och strö över lite rivet apelsinskal.

Kommentarer