Kycklinggratäng med basilika

Här är en snabb kycklinggratäng med få ingredienser och det här receptet är lagom till två personer. Egentligen skulle jag haft färsk basilika men det fick bli fryst, vilket också fungerar bra.


Ingredienser:
250-300 g kycklingfilé
Salt och svartpeppar
En liten bit Purjolök
1/2 dl fryst basilika
2,5 dl matlagningsgrädde
Ca 1 msk dijonsenap
1 dl riven ost med mycket smak

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Salta och peppra kycklingfiléer och stek i smör så båda sidorna får lite färg.
  3. Skiva purjolök tunt och lägg i ugnsform och placera kycklingen ovanpå. Strö över basilika.
  4. Vispa ihop grädde med dijonsenap och smaka av tills du är nöjd med senapssmaken.
  5. Strö riven ost över kyckling och häll sedan över grädden.
  6. In i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera så kycklingen är klar.

Kommentarer