Solig tomat- och kapriskyckling
Här kommer ett recept på en kycklinggratäng som fick tummen upp av familjen.
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 liten burk soltorkade tomater
1,5 msk kapris
1 msk torkad oregano
Färsk persilja
2 dl parmesan
3 dl creme fraiche
1 dl kycklingbuljong
Gör så här:
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 liten burk soltorkade tomater
1,5 msk kapris
1 msk torkad oregano
Färsk persilja
2 dl parmesan
3 dl creme fraiche
1 dl kycklingbuljong
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek kycklingen i smör tills den får lite färg, cirka 5 minuter. Lägg över i en ugnsform.
- Skala och finhacka lök och vitlök och skiva champinjoner. Stek i olivolja i någon minut.
- Mixa ihop tomater, kapris, 1 dl riven parmesan, oregano och en näve persilja. Häll i stekpannan och blanda runt med champinjonerna.
- Häll i kycklinguljong och creme fraiche och koka ihop såsen en stund. Rör under tiden. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över kycklingen , strö över resterande parmesan och in med formen i mitten av ugnen i ca 20 min, kontrollera att kycklingen är klar.
Kommentarer
Skicka en kommentar