Solig tomat- och kapriskyckling

Här kommer ett recept på en kycklinggratäng som fick tummen upp av familjen.


Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 liten burk soltorkade tomater
1,5 msk kapris
1 msk torkad oregano
Färsk persilja
2 dl parmesan
3 dl creme fraiche
1 dl kycklingbuljong

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek kycklingen i smör tills den får lite färg, cirka 5 minuter. Lägg över i en ugnsform. 
  3. Skala och finhacka lök och vitlök och skiva champinjoner. Stek i olivolja i någon minut.
  4. Mixa ihop tomater, kapris, 1 dl riven parmesan, oregano och en näve persilja. Häll i stekpannan och blanda runt med champinjonerna. 
  5. Häll i kycklinguljong och creme fraiche och koka ihop såsen en stund. Rör under tiden. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Häll såsen över kycklingen , strö över resterande parmesan och in med formen i mitten av ugnen i ca 20 min, kontrollera att kycklingen är klar.



Kommentarer