Ljummen rödbetssallad
Nykokta rödbetor, chevre, bacon och annat gott samsas i den här salladen. Ät den som den är eller servera grillad kycklingfilé till. Salladen passar också som en bufférätt.
Ingredienser:
4-5 hg rödbetor
1 påse bladspenat
1 burk matvete
150 g chevre eller fetaost
1 liten tunt skivad rödlök
1 pkt knaperstekt bacon i små bitar
1 näve rostade pumpakärnor
Salt och peppar
Dressing:
0,5 dl olivolja
1-2 tsk dijonsenap
1 msk honung
1 msk citronsaft
Salt och peppar
Finklippt persilja
Gör så här:
Ingredienser:
4-5 hg rödbetor
1 påse bladspenat
1 burk matvete
150 g chevre eller fetaost
1 liten tunt skivad rödlök
1 pkt knaperstekt bacon i små bitar
1 näve rostade pumpakärnor
Salt och peppar
Dressing:
0,5 dl olivolja
1-2 tsk dijonsenap
1 msk honung
1 msk citronsaft
Salt och peppar
Finklippt persilja
Gör så här:
- Skrubba rödbetorna och koka tills de är mjuka. Låt svalna och skala. Skär i skivor eller klyftor.
- Vispa ihop dressingen.
- Lägg spenat i botten på en skål eller ett fat. Blanda matvete med lite av dressingen och lägg på spenaten. Lägg på rödbetor, ost i bitar, rödlök och ringla över resten av dressingen.
- Strö över bacon och pumpakärnor och några varv med svartpepparkvarnen. Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar