Egen granola
Att göra egen granola är enkelt, gott och så vet jag vet vad som finns i. Det är också ett bra sätt att rensa lite i skafferiets burkar, lite man tager vad man haver.
Ingredienser:
7 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,5 dl hela linfrön
0,5 msk kardemummafrön, mortlade
1 dl vatten
3 msk rapsolja
2 msk flytande honung
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 mandelflagor
1 dl kokosflingor
1 msk flytande honung
2 dl torkad frukt, jag använde russin och bananchips.
Gör så här:
Ingredienser:
7 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
0,5 dl hela linfrön
0,5 msk kardemummafrön, mortlade
1 dl vatten
3 msk rapsolja
2 msk flytande honung
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 mandelflagor
1 dl kokosflingor
1 msk flytande honung
2 dl torkad frukt, jag använde russin och bananchips.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, linfrö och kardemumma i en bunke.
- Blanda vatten, olja och honung och häll över havregrynsblandningen och blanda ordentligt. Häll ut på plåt och rosta i ugnen i ca 25 minuter, rör om då och då.
- Grovhacka hasselnötter, valnötter och mandel och rosta i torr stekpanna.
- Häll i kokosflingor och ringla över lite honung och rör runt i stekpannan en liten stund till.
- Blanda nötmixen med havregrynsmixen och torkad frukt.
- Förvara i burk.
Kommentarer
Skicka en kommentar