Morgonfrallor

Jag gillar idén med nattjästa frallor och nybakat frukostbröd. Speciellt på helgerna när frukostarna gärna får dra ut på tiden. Här kommer ett lättbakat recept på frallor med vetemjöl special som toppas med vad du tycker är gott. Frallorna behöver heller inte nattjäsas utan det går alldeles utmärkt att jäsa i rumstemperatur ca 30 minuter och sedan in i ugnen.


Ingredienser:
3 dl vatten, 37 grader
1/2 pkt jäst
2 msk olja
1 tsk salt
1/2 dl linfrö
Ca 7 dl vetemjöl
1 ägg
Att strö på: t ex solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön

Gör så här:

  1. Rör ut jäst med vatten och häll i olja, salt och linfrön och blanda runt. 
  2. Tillsätt mjöl och knåda ihop till en fin deg.
  3. Dela degen i 10 delar och rulla till små frallor. Lägg frallorna på en bakpappersklädd plåt och jäs i rumstemperatur i 15 minuter. Ställ plåten med bakduk på i kylskåpet över natten. 
  4. På morgonen: Sätt ugnen på 175 g. Pensla frallorna med ägg och strö över valfria frön.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.


Kommentarer