Fiskgratäng
Vi äter gärna fisk och skaldjur i olika former och idag lagar jag fiskgratäng till middag och precis som i fiskpaketen använder jag både torsk och lax. Det är enkelt och går snabbt att tillaga och dessutom smakar det ju gott.
Ingredienser till 4 personer:
600 gram torsk och lax
10 cm purjolök
1 morot
100 gram kräftstjärtar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 msk fiskfond
1-1,5 msk citronsaft
2 msk finhackad dill
Salt och peppar
1 dl riven smakrik ost
Gör så här:
Ingredienser till 4 personer:
600 gram torsk och lax
10 cm purjolök
1 morot
100 gram kräftstjärtar
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 msk fiskfond
1-1,5 msk citronsaft
2 msk finhackad dill
Salt och peppar
1 dl riven smakrik ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Finhacka purjolöken och grovriv moroten. Lägg grönsakerna i botten på en smord ugnsform. Salta och peppra fisken och lägg i formen. Grovhacka kräftstjärtarna och placera över fisken.
- Rör ihop matlagningsgrädde och creme fraiche. Tillsätt chilisås, fiskfond och citron. Finhacka dillen och vänd ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över fisken, strö över osten och in med formen i ugnen i ca 20 minuter eller tills fisken är klar.
- Servera med t.ex färskpotatis.
Kommentarer
Skicka en kommentar