Morotssoppa med kräftstjärtar

En värmande soppa är sällan fel, speciellt nu när hösten närmar sig. Den här soppan går fort att göra och det är för två men går givetvis att dubbla. 


Ingredienser:
2 rivna morötter
1/2 finhackad lök
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk mortlade fänkålsfrön
Saffran, ca 1/2 paket
1 msk tomatpuré
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
4 dl fiskbuljong
1/2 dl saft från apelsin
1 dl grädde, valfri fetthalt
Salt, peppar
Kräftstjärtar
Dill

Gör så här:
  1. Fräs morötter, lök och vitlök i lite smör eller olja. Tillsätt fänkålsfrön, saffran, tomatpure och fräs lite till. Häll i vinet.
  2. Tillsätt fiskbuljong, apelsinsaft och grädde och koka upp. Låt sedan soppan puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp soppan, toppa med kräftstjärtar och klipp över lite dill. Smaklig måltid!

Kommentarer