Chiapudding

Jag har ganska nyligen upptäckt chiafröet och är nu nästan lite besatt av det. Jag har det i bröd, smoothie, på yoghurten och jag har nu också gjort chiapudding för första gången. I det här receptet så toppar jag puddingarna med rabarber och blåbär.



Ingredienser:
Chiapudding:
2,5 dl kvarg
0,5 dl lättmjölk
Vaniljsocker
Kardemummakärnor, mortlade

Rabarberkompott:
1 rabarberstjälk
Lite vatten
Honung alt. socker
Rostade hasselnötter

Blåbärsröra:
Blåbär
Vaniljsocker
Rostade hasselnötter och kokos

Gör så här:

  1. Vispa ihop kvarg och mjölk. Smaksätt med vanilj och krossade kardemummakärnor. Häll upp i 4 glas. Lägg plast över och ställ i kylen över natten. 
  2. Rabarberkompott: Skiva rabarberna tunt. Lägg i kastrull och häll på lite vatten. Koka en stund tills rabarbern är mjuk. Mixa och smaksätt med honung eller annan sötning. Låt svalna. Lägg kompotten på puddingen i två av glasen. Toppa med rostade hasselnötter.
  3. Blåbärsröran: Mixa blåbär och smaksätt med vaniljsocker. Lägg på puddingen i övriga 2 glas och toppa med rostad kokos.


Kommentarer