Halloumisallad

Halloumi är ett bra vegetariskt alternativ och går ju att kombinera med så mycket. Här är ett salladsrecept med bl.a. sojabönor, avokado, granatäppelkärnor och rostad mandel. Jag steker halloumin och serverar osten varm tillsammans med salladen.



Ingredienser:
1 fp Zeta ekologiska sojabönor
2-3 tsk olivolja
1 tsk citronsaft
1 msk finhackad persilja
1 riven vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
1 påse salladsmix
2 avocado
1 rödlök
10 st körsbärstomater, gärna gula
2 pkt halloumi
12 svarta oliver
1 dl granatäppelkärnor
1 dl rostad mandel
3 delar olivolja
1 del vit balsamvinäger
Salt
Svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda avrunna och sköljda bönor med olja, citron och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå en stund.
  2. Lägg sallad på ett stort fat och bönorna på salladen. 
  3. Skala och skiva avokado och rödlök och skiva tomater och lägg på salladen.
  4. Skiva halloumi och stek gyllenbrun.
  5. Lägg halloumi överst på salladsfatet. Toppa med oliver, rostad mandel och granatäppelkärnor. 
  6. Klipp över persilja och ringla över olivolja blandat med balsamvinäger. Några varv med pepparkvarnen och lite flingsalt. Servera medan osten är varm.

Kommentarer