Bröd med örter och soltorkade tomater

Gott och lättbakat bröd som passar bra till soppa. Jag har färska örter kvar i mina utekrukor så det har jag i brödet men torkade örter går också bra. Det här receptet räcker till ett stort bröd



Ingredienser:
0,5 paket jäst
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
3 st stora soltorkade tomater
2-3 msk färsk, repad timjan och oregano 
Ca 6 dl vetemjöl special
Vatten till pensling
Flingsalt
Torkad ört, t.ex. oregano, rosmarin


Gör så här:
  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten och rör om tills jästen löser sig. Häll i resten av vattnet, oljan och saltet. 
  2. Tillsätt örter, hackade tomater och mjöl. Knåda ihop till smidig deg. Jäs under bakduk i 30 minuter
  3. Forma brödet till ett avlångt bröd. Lägg på plåt och pensla med vatten. Strö över flingsalt och oregano. Jäs i 20 minuter. 
  4. Grädda brödet längst ner i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.

Kommentarer