Vegetarisk pastagratäng
En lättlagad, krämig och vegetarisk pastagratäng med bl.a. svamp, citron och basilika. Servera gärna gratängen med en enkel grönsallad, toppad med rostade solroskärnor.
Ingredienser:
340 g penne, gärna fullkorn
Olivolja
1 stor gul lök
2 stora vitlöksklyftor
400 g champinjoner
1 påse bladspenat, 65 g
Rivet skal från 1 citron
1 msk citronsaft
3 dl matlagningsgrädde
4 äggulor
3 dl parmesan,
1 stor näve, finhackade basilikablad
Salt och svartpeppar
Gör så här:
Ingredienser:
340 g penne, gärna fullkorn
Olivolja
1 stor gul lök
2 stora vitlöksklyftor
400 g champinjoner
1 påse bladspenat, 65 g
Rivet skal från 1 citron
1 msk citronsaft
3 dl matlagningsgrädde
4 äggulor
3 dl parmesan,
1 stor näve, finhackade basilikablad
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan al dente. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och finhacka lök, riv vitlök och skiva svamp.
- Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och svamp. Tillsätt spenat, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Häll pastan och finhackad basilika i stekpannan och blanda väl. Häll allt i en smord/oljad ugnsform.
- Vispa ihop grädde, äggulor och ca 2/3 av osten. Krydda med salt och svartpeppar.
- Häll gräddblandningen över pastan. Strö över resten av osten och in i ugnen i ca 20 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar