Zucchinibollar

Sist när vi var på Kreta hittade vi världens godaste restaurang i en trång gränd i gamla stan. Vi satt på rangliga stolar och beställde in alldeles för många meze-rätter, men oj vad gott det var. Bland annat så fick vi in små biffar av zucchini som serverades tillsammans med en tomatröra. Här är ett eget recept på zucchinibollar. Gott som en smårätt på ett buffébord.

1 kg zucchini
2 tsk salt
2 ägg
1 gul lök (riven)
2 krossade vitlöksklyftor
200 g fetaost, riven
100 g ost t.ex. Västerbotten, riven
2 kokta, mosade potatisar
0,5 dl ströbröd
2,5 dl vetemjöl
Blandade örter, t.ex. mynta, persilja, dill, basilika, koriander
Salt och peppar

Skölj zucchinin och riv den fint. Lägg över i durkslag och strö över salt. Låt stå i ca 1 timme, pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Lägg zucchinin i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Forma runda bollar med mjölade händer och lägg på tallrik med mjöl.
Stek/fritera i olivolja.

Kommentarer