Min egna Bolognese

Här är receptet på min alldeles egna köttfärssås. Idag skrev jag ner exakt hur jag gör och hur mycket som går åt av allt.

Stek 500 gram nötfärs, 1 gul hackad lök och 2 rivna vitlöksklyftor. Blanda ner 1 stor, grovriven morot, 2 msk tomatpuré, 2 köttbuljongtärning, 3 lagerblad och 1 burk finkrossade tomater av god kvalitet. Häll i 3-4 dl vatten. (Ibland har jag också i en skvätt rött vin och det blir extra gott.)
Smula ner några nypor torkad oregano, smaka av med salt och peppar.
Puttra på svag värme under lock i ca 1 timme. Ju längre desto godare.
Rör om då och då, späd med vatten om det behövs. Ha i grovhackad, färsk persilja på slutet.
Servera med pasta, färskriven parmesan eller annan god ost och en sallad.


Kommentarer