Gingersnaps
"Idag kunde jag inte hålla mig längre utan jag smygstartade julbaket. Inte för att kakorna kommer att finnas kvar när det är dags för tomten, men det är bra när de går åt, för då får jag ytterligare anledning att baka småkakor. Som alltid blir småkakor godast med riktigt smör.
Gingersnaps är en slags pepparkaka, inte våra vanliga, men kryddorna är desamma. Hemma hos oss har de blivit en av kakfavoriterna och finns alltid till jul."
2 1/2 dl farinsocker
125 g smör
1/2 dl mörk sirap
1 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 nypa salt
1/2 dl strösocker
Gingersnaps är en slags pepparkaka, inte våra vanliga, men kryddorna är desamma. Hemma hos oss har de blivit en av kakfavoriterna och finns alltid till jul."
2 1/2 dl farinsocker
125 g smör
1/2 dl mörk sirap
1 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 nypa salt
1/2 dl strösocker
Sätt ugnen på 200 grader!
Lägg strösockret på en tallrik. Forma jämnstora bollar av degen och rulla dem i sockret. |
Lägg bollarna på plåt. (Smord eller med bakplåtspapper.) Grädda i ugnen i ca 10 minuter. |
Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på galler för att svalna helt. |
Kommentarer
Skicka en kommentar