Viltinspirerat
Igår var vi i Stockholm och på Hötorget köpte vi ett kilo kantareller. Middagen ikväll blev lite viltinspirerad, tyvärr hade vi "bara" nötfärs hemma, men det blev gott ändå. Familjen var mer än nöjd.
Jag kom på när maten var uppäten att jag skulle använt kameran, ska bli bättre på att fotografera!!
Kvällens middag bestod av:
Färsbiffar
Potatismos
Kantareller
Rårörda lingon
Ärtor
Färsbiffarna:
Blanda 4 hg nötfärs med 1 tsk salt och blanda sedan ner 4 st äggulor, 2 dl milda matlagningsgrädde (4%), 1-2 msk viltfond med kantarellsmak och svartpeppar.
Jag kom på när maten var uppäten att jag skulle använt kameran, ska bli bättre på att fotografera!!
Kvällens middag bestod av:
Färsbiffar
Potatismos
Kantareller
Rårörda lingon
Ärtor
Färsbiffarna:
Stek biffarna i smör.
Potatismos:
Koka mjölig potatis i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Häll i grädde, valfri fetthalt, 2 st äggulor, 1 klick smör. Späd med mjölk om det behövs. Vispa moset fluffigt. Smaka av med salt och vitpeppar. Ha i hackad persilja.
Kantarellröra:
Stek kantareller och finhackad rödlök i smör, häll på grädde och en skvätt viltfond. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera tillsammans med rårörda lingon och varma ärtor.
Kommentarer
Skicka en kommentar