Renskavssoppa

Kallt och ruggigt har det varit hela dagen och vad är väl godare då än rykande, het soppa. Här är ett recept från Systrarna Eisenmans "Soppor, Bröd & Röror". Första gången jag gör soppan och familjen tyckte den var god förutom sonen som tyckte om allt utom kantarellerna och purjolöken.

1/2 gul lök
1 liten purjolök
150 gram kantareller        (Jag använde frysta)
1 paket renskav à 240 g
4 medelstora potatisar
1,5 liter köttbuljong        
1 msk soja
3 msk rårörda lingon
Salt & peppar

Skala och hacka löken. Skiva purjolöken. Fräs dem tillsammans i olja eller smör i en kastrull. Ansa kantarellerna och skär de stora i mindre bitar. Tillsätt dem och fräs i ytterligare några minuter. Lägg i renskavet, fryst eller lätt tinat. Sära på bitarna och bryn tills de fått färg.
Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg dem i kastrullen, häll på buljongen och låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk. Tillsätt sedan soja och lingon. Salta och peppra efter smak. 

Servera soppan rykande het och med gott bröd till!

Kommentarer