Pasta med pilgrimsmusslor

Tips på en krämig pasta med smak av citron. Tycker man inte om musslor, byt ut till räkor. Receptet är lagom för två personer.

Skala och finhacka en halv gul lök och riv en vitlöksklyfta. Dela och kärna ur en halv röd chili eller så mycket som passar din smak. Skiva chilin i smala strimlor. Fräs lök och chili i smör i en stekpanna. Ansa 250 gram grön sparris och dela i mindre bitar. Lägg i tillsammans med lök och chili och stek någon minut. Riv skal från en halv citron och pressa ur saften. Spara skalet, men häll saften i pannan, tillsätt en halv dl vitt vin och 1 dl grädde. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Sjud några minuter.
Koka färsk pasta under tiden. Linguinepasta passar bra till.
Ta fram en annan stekpanna och stek 10 pilgrimsmusslor hastigt i smör, smaka av med salt och peppar.

Blanda pastan med såsen, lägg i citronskalet och en näve hackad persilja. Blanda runt. Lägg upp på tallrikar och toppa med musslorna.

Kommentarer