Pasta Bolognese

Det finns nog massvis med varianter på köttfärssås och här är ännu en. Jag gör alltid min på svensk, ekologisk nötfärs och rött vin, i vissa recept ska det vara vitt vin. Sedan ska såsen puttra under lock länge, minst 1 timme, det ska dofta i hela huset och då duger den gott och väl som festmåltid.


Ingredienser:
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
1 bit rotselleri
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
Vatten
2 msk köttfond
2 dl rött vin
3 st lagerblad
Oregano
Svartpeppar
Salt
1 nypa socker

Gör så här:

  1. Hacka lök, riv vitlök och morot och tärna rotselleri. Bryn köttfärsen i olivolja och lägg i grönsakerna och fräs på en stund. 
  2. Tillsätt tomatpuré, tomater, fond, vin, oregano och lagerblad.  Låt puttra under lock minst 1 timme och späd med vatten om det behövs.
  3. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
  4. Servera med nykokt pasta och god parmesan.

Kommentarer