Brysselkål i ugn med bacon

Vi i familjen äter mycket kål just nu och brysselkål är en favorit. Det här receptet fick tummen upp av familjen, så det kommer vi äta fler gånger. Det går snabbt att göra och innehåller inte många ingredienser.


Ingredienser:
500 gram brysselkål
1 pkt bacon
2 ägg
2 dl mjölk
Persilja
Citronsaft
Svartpeppar och ev. salt
1 dl riven ost, t ex västerbotten

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Ansa brysselkålen och koka den knappt mjuk. Häll av i durkslag och lägg sedan i smord ugnsform.
  3. Knaperstek bacon och lägg överst i formen.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, persilja och smaksätt med citronsaft, svartpeppar och ev. salt. Tänk på att baconet är salt.
  5. Lägg riven ost överst i formen och häll över äggblandningen. 
  6. In i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 

Kommentarer