Oxfilé med goda tillbehör
Oxfilé med varma tillbehör och ett litet smör till, enkelt och gott.
Ingredienser, 2 portioner:
2 bitar oxfilé, ca 350 gram totalt
Smör
Salt och svartpeppar
75 gram haricots verts
1 rödlök
3-4 stora champinjoner
75 gram sockerärtor
Olivolja
1 morot
1 palsternacka
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
Salt och svartpeppar
Timjan
Persiljesmör:
Ca 30 gram smör
0,5-1 msk persilja
1 vitlöksklyfta
Citronpeppar
- Skiva rödlök och champinjoner och strimla sockerärtorna.
- Koka haricots verts i ca 3 minuter. Häll av vattnet och ställ sedan åt sidan.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala morot och palsternacka och skär i smala bitar. Lägg i ugnsform, ringla över olivolja och in i ugnen ca 15 minuter. Sänk ugnen till 125 grader.
- Peppra köttet på båda sidorna och stek i smör tills köttet fått fin färg. Salta. Låt köttet gå klart i ugnen, tills innetemperaturen är 58 rader och köttet är medium. Låt köttet sedan vila under aluminiumfolie.
- Blanda ihop rumsvarmt smör med hackad persilja, riven vitlök och smaka av med citronpeppar. Ställ in i kylen.
- Hetta upp stekpannan, häll i olja och stek lök och champinjoner. Tillsätt haricots verts, palsternackan, moroten och sockerärtorna. Fräs en stund. Häll i balsamvinäger och honung. Stek en stund tills det kokat ihop sig lite grann. Smaka av med salt och peppar. I med repad timjan och blanda runt.
- Lägg grönsakerna på tallrikarna och oxfilén på det. Toppa med persiljesmöret och och en kvist med timjan.
Kommentarer
Skicka en kommentar