Pasta med fläskfile, svamp och grädde

Här kommer ett recept på en god pastarätt som jag bjudit på och som var uppskattad. Kanske ett tips till lördagens middag. Receptet är lagom till 4 portioner. Servera med en sallad och ett gott rödvin.

500 g
fläskfilé
Olivolja
8-10 champinjoner eller valfri svamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2-3 dl grädde
8 soltorkade tomater i olja
2 tsk kinesisk soja
Salt och svartpeppar
1 dl hackad färsk basilika eller persilja

Börja med att koka pasta, t.ex. penne, till 4 personer.
Skär filén i strimlor. Skiva svamp, hacka lök och riv vitlök. Bryn köttet i olivolja i en panna. Tillsätt champinjoner och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning. Strimla soltorkade tomater och blanda med köttet. Häll i grädde och soja och krydda med salt och peppar. Ha i örterna och blanda ner pasta. Värm upp alltsammans och servera med färskriven parmesan.

Kommentarer