Helstekt kött med smak av apelsin

Helstekt kött i ugnen är riktigt smidig mat. Går att variera på många sätt, varm, kallskuren osv. Här ett recept som jag hittade på igår och köttet blev gott och saftigt.

Köttet räckte till 4 personer, därav en hungrig son och man.

Sätt ugnen på 175 grader.
Gör en marinad på 3 msk honung, saften av en halv apelsin och ca 1 msk dijonsenap.
Putsa ca 800 g fläskytterfilé, klappa in salt och svartpeppar runtom hela köttet. Stek köttet i smör och lägg över i ugnsform. Sätt i en ugnstermometer, används en digital ställ in på 72 grader.
In i ugnen! Pensla köttet då och då med marinaden.
När termometern visar 72 grader, ta ut köttet och svep in i folie. Låt köttet vila i ca 10 minuter innan det skärs upp i skivor.

Kommentarer