Fredagseftermiddag i köket
Äntligen fredag och jag och barnen myser i köket. Jag gör en hjortroncheesecake som svärföräldrarna ska bjudas på imorgon. När jag bakar gör finaste barnen sitt pepparkakshus.
Cheesecake med hjortron:
Smält 100 gram smör. Smula 250 gram digestivekex, blanda ner 1 msk kanel och häll i det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Vila i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader, grädda i 5 minuter.
Fyllning:
3 ägg
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 dl hjortronsylt
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 35 minuter. Fyllningen ska vara lite lös i mitten. (Stelnar ytterligare när den kallnar) Låt kakan kallna.
Blanda ihop 1 dl florsocker och 100 gram philadelphiaost och bred ut över kakan. Toppa med hjortronsylt eller hjortron. Täck över formen och ställ i kylen, gärna över natten.
Kommentarer
Skicka en kommentar