Couscous

Jag har varit less på couscous men har nu återupptäckt den. Oftast har jag blandat i tärnade tomater, hackad bladpersilja, hackad rödlök och lite annat men nu testade jag en ny variant och här är receptet.

Lagom till 4 personer.

Koka upp 2,5 dl vatten, 1 tsk olivolja och 1/2 tsk salt. När vattnet kokar lägg i 3 dl cousocus, lägg på locket och dra åt sidan i några minuter.
Blanda 2-3 msk olivolja och 1/2-1 msk citronsaft och häll i kastrullen. Värm upp couscousen på svag värme medan du rör runt med en gaffel och får bort klumparna.
Tärna 2 äpplen, hacka 1 näve persilja och finstrimla 1 bit purjolök. Blanda runt med couscousen. Krydda med salt och svartpeppar.
(När jag blandade i äpplena, persiljan och purjon hade couscousen stått en stund och var lite ljummen, vet inte hur det smakar om äpplena blir för varma.)

Kommentarer