Ljummen potatissallad

Sol, vår, fågelkvitter, blå himmel och lördag, vad mer kan man begära?
Här kommer ett recept på en ljummen potatissallad med varmrökt lax.


Ingredienser:
Delikatesspotatis/färskpotatis ca 500-600 g
4 ägg
1 knippe grön sparris
1 knippe rädisor
2 st salladslök
300 g räkor med skal
300 g varmrökt lax
Gräslök
Flingsalt
Svartpeppar
~
Dillvinägrett:
3 delar rapsolja
1 del vitvinsvinäger
1 del citronsaft
Rejält med dill
~
Till servering:
Löjrom eller annan rom eller kaviar
Cremefraiche
Dill
Citron
~
Gör så här:
Koka potatisen, häll av vattnet och låt svalna lite grann.
Koka ägg, spola i kallt vatten, skala och dela.
Koka sparrisen i saltat vatten i några minuter till lagom konsistens.
Skölj och skiva rädisor och salladslök tunt.
Skala räkorna.
Blanda potatis, rädisor och salladslök.
Vispa ihop olja, vinäger och citronsaft till vinägretten, tillsätt hackad dill.
Vänd ner vinägretten i potatisen, blanda runt och krydda med salt och peppar.
Blanda försiktigt räkorna, laxen i mindre bitar, rikligt med hackad gräslök och sparrisen med potatisen.
Lägg salladen i en vacker skål eller på ett större fat.
Toppa salladen med ägghalvor.
Servera med cremefraiche, löjrom, dill och citronklyfta.

Kommentarer