Chokladmuffins

De här muffinsarna smakar mycket choklad. Jag hade kvar en bit hallonchoklad från Malmö Chokladfabrik som fick följa med i smeten. Det går ju givetvis bra med en annan choklad eller uteslut helt. Varje muffins toppas med ett hallon.


Ingredienser:
100 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
Ca 50 g hallonchoklad eller annan choklad
12 hallon, frysta eller färska
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret och mjölken och blanda ihop till en jämn smet.
Hacka chokladen och rör ner i smeten.
Fördela i 12 st muffinsformar, tryck ner ett hallon i varje muffins och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Kommentarer