Shakshuka

Shakshuka - en vegetarisk äggrätt från Mellanöstern. Min Shahshuka-variant idag innehåller nötfärs men vill du ha den vegetarisk byt ut mot t ex vegofärs.



Ingedienser:
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
120 g färs t ex vego, kött, kyckling
2 salladslökar
1/2 fp körsbärstomater
1 klyfta vitkål
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
2 msk tomatpuré
1,5 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Ägg
Färsk mynta

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs i olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme.
Tillsätt färs.
Hacka salladslök, halvera tomater och skiva vitkål tunt och ner med allt i pannan.
Mosa tomaterna, pudra över spiskummin, paprikapulver och oregano.
Tillsätt tomatpuré och vatten och låt allt koka ihop en liten stund.
Gör små gropar och knäck försiktigt ner äggen.
In i ugnen i ca 10 minuter minuter eller tills äggvitan stelnat.
Klipp över färsk mynta och ät direkt.

Kommentarer