Pasta med kantareller

Dagens recept blir ett kantarellrecept. Jag har inte plockat själv utan köpt på stadens torg. 



Ingredienser:
Spaghetti
Smör
400 g kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 nypa socker
Salt och peppar
1,5 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven västerbottenost
1 dl finhackad persilja
Parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan (till fyra personer) al dente. Häll av och ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och kantareller i en klick smör. Krydda med salt, peppar och lite socker. Stek tills all vätska har försvunnit.
  3. Häll på vinet, koka in en del. Häll sedan i grädden, västerbottenosten och låt puttra någon minut eller två. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner pastan och persiljan och vänd runt ordentligt.
  5. Strö över lite mer persilja och riv över parmesan. Smaklig måltid!

Kommentarer