Pasta med kantareller
Dagens recept blir ett kantarellrecept. Jag har inte plockat själv utan köpt på stadens torg.
Ingredienser:
Spaghetti
Smör
400 g kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 nypa socker
Salt och peppar
1,5 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven västerbottenost
1 dl finhackad persilja
Parmesan
Gör så här:
Ingredienser:
Spaghetti
Smör
400 g kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 nypa socker
Salt och peppar
1,5 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven västerbottenost
1 dl finhackad persilja
Parmesan
Gör så här:
- Koka pastan (till fyra personer) al dente. Häll av och ställ åt sidan.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och kantareller i en klick smör. Krydda med salt, peppar och lite socker. Stek tills all vätska har försvunnit.
- Häll på vinet, koka in en del. Häll sedan i grädden, västerbottenosten och låt puttra någon minut eller två. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner pastan och persiljan och vänd runt ordentligt.
- Strö över lite mer persilja och riv över parmesan. Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar