Kärleksmumskaka

Kärleksmums, snoddas, mockarutor....det här är en variant av den klassiska kakan. Det blir en ganska låg kaka, vill du att kakan ska vara högre går det bra att dubbla satsen. Vanligtvis görs ju originalkakan i långpanna men jag gör denna i en rund kakform med löstagbar kant. Kakan behöver vara i ugnen i max en kvart så det går snabbt att få nybakat om tiden är knapp. 



Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk kakao
0,75 dl mjölk
Glasyr:
25 g smör
1-1,5 msk kallt, starkt kaffe
1 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker
Garnering:
0,5 dl kokosflingor

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, gärna med löstagbar kant.
  3. Smält smöret och låt det svalna. 
  4. Vispa ägg och socker alldeles fluffigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, kakao, mjölk och det smälta smöret. Blanda ihop allt, vispa inte och häll ut smeten i den smorda formen. 
  5. Grädda kakan i 10-15 minuter, känn med sticka så kakan är torr. Ställ kakan att svalna lite.
  6. Gör glasyren under tiden som kakan är i ugnen. 
  7. Smält smöret och tillsätt kakao, vaniljsocker och florsocker. Blanda i 1 msk kaffe till att börja med, tillsätt mer om smeten är för tjock. Bred glasyren över kakan och strö över kokos.

Kommentarer