Kycklinggratäng
Här kommer ett recept på en smarrig gratäng med kyckling och smaksatt med dijonsenap och dragon. Som en extrakrydda toppas gratängen med knaperstekt bacon.
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Salt
Svartpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g champinjoner
1,5 tsk torkad dragon
1,5 msk dijonsenap
1,5 dl kycklingbuljong
0,5 dl philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl ost, t ex prästost
1 paket bacon
Gör så här:
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Salt
Svartpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g champinjoner
1,5 tsk torkad dragon
1,5 msk dijonsenap
1,5 dl kycklingbuljong
0,5 dl philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl ost, t ex prästost
1 paket bacon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek kycklingen i smör tills den får lite färg i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
- Skala och finhacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Stek i olivolja i någon minut.
- Krydda med dragon, klicka i dijonsenap, färskost och häll över kycklinguljong. Tillsätt creme fraiche och låt det sjuda en stund. Smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet eftersom det ska på bacon också.
- Häll såsen över kycklingen, strö över ost och in i mitten av ugnen i 15-20 min. Kontrollera att kycklingen är klar.
- Under tiden som gratängen står i ugnen, skär bacon i mindre bitar och knaperstek. Lägg på papper och låt fettet rinna av.
- När gratängen är klar, strö över bacon och servera tillsammans med t.ex ris eller ugnspotatis och en tomatsallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar