Kycklinggratäng

Här kommer ett recept på en smarrig gratäng med kyckling och smaksatt med dijonsenap och dragon. Som en extrakrydda toppas gratängen med knaperstekt bacon.


Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Salt
Svartpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g champinjoner
1,5 tsk torkad dragon
1,5 msk dijonsenap
1,5 dl kycklingbuljong
0,5 dl philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl ost, t ex prästost
1 paket bacon

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek kycklingen i smör tills den får lite färg i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform. 
  3. Skala och finhacka lök och vitlök och skiva champinjonerna. Stek i olivolja i någon minut.
  4. Krydda med dragon, klicka i dijonsenap, färskost och häll över kycklinguljong. Tillsätt creme fraiche och låt det sjuda en stund. Smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet eftersom det ska på bacon också.
  5. Häll såsen över kycklingen, strö över ost och in i mitten av ugnen i 15-20 min. Kontrollera att kycklingen är klar. 
  6. Under tiden som gratängen står i ugnen, skär bacon i mindre bitar och knaperstek. Lägg på papper och låt fettet rinna av.
  7. När gratängen är klar, strö över bacon och servera tillsammans med t.ex ris eller ugnspotatis och en tomatsallad.



Kommentarer