Kaffekaka med baileysglasyr
Här kommer ett vuxet kakrecept med smak av både kaffe och Baileys, en allt i ett-kaka. Precis som kärleksmumskakan så går den fort att baka.
Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk kakao
0,25 dl mjölk
0,75 dl kallt kaffe
Glasyr:
25 g smör
1,5-2 msk Baileyslikör
1 msk kakao
1,5 dl florsocker
Garnering:
0,5 dl hasselnötter, grovt hackade
Gör så här:
Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk kakao
0,25 dl mjölk
0,75 dl kallt kaffe
Glasyr:
25 g smör
1,5-2 msk Baileyslikör
1 msk kakao
1,5 dl florsocker
Garnering:
0,5 dl hasselnötter, grovt hackade
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, gärna med löstagbar kant.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker alldeles fluffigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, kakao, mjölk, kallt kaffe och det smälta smöret. Blanda ihop allt men vispa inte. Häll smeten i den smorda formen.
- Grädda kakan i ca 15 minuter, känn med sticka så kakan är torr.
- Gör glasyren under tiden som kakan är i ugnen.
- Smält smöret och tillsätt kakao, florsocker och Baileys. Blanda i 1,5 msk likör till att börja med, tillsätt ytterligare 0,5 msk om du vill ha mer baileyssmak. Om glasyren känns alldeles för tjock droppa i lite mjölk.
- Bred glasyren över kakan och strö över hackade hasselnötter.
Kommentarer
Skicka en kommentar