Snabba limpan

Här kommer  ett recept på världens enklaste bröd. Rör ihop alla ingredienser, häll i smord form och in i ugnen ca 1 timme och sedan är det bara att njuta av nybakat bröd. Det håller sig också fräscht i många dagar.
Jag använder aprikoser och hasselnötter just i det här receptet men det är bara att byta ut mot t.ex russin eller tranbär och andra nötter. Ta vad du är sugen på. Ett annat recept på en filmjölkslimpa med äpple finns här.



Ingredienser:
2 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl special
2,5 dl rågsikt
0,5 dl linfrön
0.5 dl solroskärnor
1 dl grovhackade hasselnötter
1 dl grovt hackade aprikoser
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4,5 dl filmjölk
0,5 dl brödsirap

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda ihop till en kladdig smet.
  3. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1-1,5 tim, beroende på ugn. Känn med brödsticka, den ska vara torr. Lägg över bakplåtspapper om ytan blir för mörk.
  5. Låt brödlimpan svalna på galler under bakduk.


Kommentarer