Filmjölkslimpa med smak av äpple

Filmjölksbröd uppskattas av alla i familjen och idag testade jag att ha i bl.a. äpple. Det blev många ingredienser men det resulterade i ett saftigt och mustigt bröd. Ett annat recept på en filmjölklimpa finns här.


Ingredienser:
2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 dl psylliumhusk
0,5 dl solroskärnor
1 dl grovhackade blandade nötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 grovrivet äpple
0,5 dl äppelmos
0,5 dl honung
4 dl filmjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt äpple, äpplemos, filmjölk och honung och rör snabbt ihop allt till en kladdig smet.
  3. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. 
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Kommentarer